VIDEO | Predică dură despre Putin, la mănăstirea Sihăstria Putnei: De-ai face tot Pământul cu biserici poleite cu aur, nu valorează cât viața unui ucrainean

Cei care justifică invazia militară a lui Putin în Ucraina justifică acțiunea unui ticălos, a spus arhimandritul Hrisostom Rădășanu, în predica rostită la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

Monahul i-a criticat inclusiv pe preoții care susțin războiul declanșat de Rusia împotriva „fraților ortodocși”.

Cum este posibil ca tu, care te numești ortodox, care își place să te filmezi pe la mănăstirile de la Muntele Athos și care mergi, chipurile, la slujba de Paști și de Crăciun, să pui pe slujitorul tău ortodox să bombardeze Kievul sfânt.

Că acolo se află biserici pe care noi nu le-am avut, din vremurile acelea vechi. Acolo se află sfânta Mănăstire a Peșterilor, în care se află trupurile cele neputrezite.

Nu ți-e teamă să faci asta? Că aud mulți credincioși, ba chiar și clerici, se fățăresc și spun că Putin are dreptate. Plata lui Putin să o aibă”, le-a spus arhimandritul Hrisostom Rădășanu enoriașilor, potrivit ziaruldeiași.ro.

 

Și tot sângele vărsării de vieți de frate să fie pe mâinele lui, de la Cain, care l-a ucis pe Abel, până în zilele noastre. Cum e posibil ca tu, ortodox, să iei pe musulmanii ceceni și să pui să îi alerge pe frații ucraineni? Ca și cum noi ne-am lua armatele ISIS, să ne ducem în Moldova, să o cotropim. Cum este posibil lucrul acesta? Frate pe frate se ucid și împărăție creștină asupra altei împărății creștine. Și mai spui că ești ortodox? De-ai face tot Pământul cu biserici poleite cu aur, nu valorează cât viața unui ucrainean pe care armatele tale le-au ucis în săptămâna care a trecut. Răul trebuie arătat cu degetul și spus că este rău. Și să nu îndrăznească nimeni să spună că uciderea unui frate ortodox, dar în general oamenii, chiar dacă este neortodox, nu este posibil așa ceva, nu este îngăduit. Dumnezeu a zis: cel care va scoate sabia, de sabie va pieri. Am uitat cui Dumnzeu slujim”, a spus arhimandritul de la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here