Premierul britanic Boris Johnson a anunţat luni seară revenirea la ”lockdown” a întregii Marii Britanii pentru a combate răspândirea noii tulpini coronavirusului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Noile restricții sunt aproape la fel de dure precum cele din primăvară. Oamenii vor avea voie să iasă din case doar cu motive bine întemeiate. Magazinele neesențiale, teatrele, cinematografele, sălile de sport, saloanele de înfrumusețare, localurile se închid până cel puțin la jumătatea lunii februarie. Școlile se închid până cel puțin la jumătatea lunii februarie.

În Anglia, începând de la Crăciun și până acum, numărul pacienților Covid internați în spital a crescut cu 50%, iar specialiștii se așteaptă la o creștere și mai mare.

„Date fiind cifrele alarmante, e clar că trebuie făcut mai mult pentru a avea sub control noua variantă de coronavirus, care se răspândește rapid, dar și pentru a ajuta desfășurarea campaniei de vaccinare,” a declarat premierul britanic într-o alocuțiune televizată

Guvernul le cere oamenilor să stea în case și să nu iasă decât pentru motive bine întemeiate – cumpărături esențiale, mers la muncă, dacă nu o pot face de acasă, activități fizice, nevoi medicale sau pentru a scăpa de violența domestică.

Decizia guvernului britanic vine pe fondul unor noi dovezi că mutația “sud-africană” a virusului ar putea fi parțial rezistentă la formula actuală a vaccinurilor aprobate pentru utilizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here