VIDEO | Televiziunea Rossia1 a prezentat o hartă cu orașele din Europa care ar putea fi lovite de rachete nucleare rusești și timpul necesar pentru atingerea țintelor

Propaganda rusă atinge noi culmi, transmițând telespectatorilor nu numai narațiunea despre „denazificarea Ucrainei”, ci și posibilitatea izbucnirii unui conflict nuclear în Europa. În cadrul unuia dintre programele televiziunii ”Rossia1” a intervenit moderatoarea. ”Când propui un atac cu rachete Sarmat, îți dai seama că nimeni nu va supraviețui pe această planetă?”, l-a întrebat pe invitatul prezent în studio, scrie onet.pl.

La postul de stat rusesc ”Rossia 1”, încă de la început, agresiunea asupra Ucrainei care a debutat pe 24 februarie a fost prezentată drept operațiune de „denazificare”. Mass-media din Rusia încă propagă mesajul transmis de președintele rus Vladimir Putin, pentru care invadarea Ucrainei este o „operațiune militară specială”.

Potrivit Juliei Davis, specialist american în propaganda rusă, această narațiune a luat recent o nouă direcție: mass-media de stat din Rusia a abordat subiectul războiului nuclear împotriva Occidentului.

*Televiziunea de stat rusă abordează subiectul războiului nuclear

„Televiziunea rusă continuă să amenințe cu lovituri nucleare asupra țărilor occidentale, încercând cu disperare să le descurajeze să mai ajute Ucraina. Pe de altă parte, aceasta este prima moderatoare a televiziunii de stat care nu pare dornică să moară pentru patria sa, certându-se cu un legiuitor prea zelos”.

Davis a făcut referire la cuvintele unuia dintre invitați, care a susținut că „o rachetă Sarmat (ICBM) este suficientă ca să nu mai existe Marea Britanie”.

În acest moment, el a fost întrerupt de expertul menționat de jurnalist, care a remarcat pe bună dreptate că și Marea Britanie are arme nucleare.

Nimeni nu va supraviețui unui asemenea război. Când propui un atac cu ”sarmați” (rachete rusești ICBM Sarmat – n.red.), îți dai seama că nimeni nu va supraviețui pe această planetă?, l-a întrebat pe invitatul prezent în studio.

Nu există sarmați în Kaliningrad” – a reamintit expertul prezent în studiou. El a calculat că de acolo rachetele ar călători 106 secunde până la Berlin, 200 de secunde până la Paris și 202 secunde până la Londra.

Spectatorilor li s-a arătat și o hartă, arătând traseul și timpul pe care ar trebui să le parcurgă rachetele către cele mai mari capitale.

Televiziunea rusă a vorbit despre un posibil atac nuclear
Televiziunea rusă a vorbit despre un posibil atac nuclear

Uită-te și numără secundele. Vei reuși? Bună, sunt deja aici! Ia cronometrul și numără 200 de secunde.” Acesta este singurul mod de a vorbi cu ei” (occidentalii – n.r.) – a argumentat el.

Tema armelor nucleare a fost abordată și de prof. Mikołaj Iwanow de la Institutul de Științe Politice și Administrație al Universității din Opole.

”Propaganda rusă susține că o bombă atomică poate fi folosită pentru a opri fluxul de arme care curge din Occident către Ucraina” – a spus expertul. ”Armata rusă nu poate opri acest flux și singura opțiune este să folosești, de exemplu, o mică bombă atomică tactică. (…) Atunci ce? Cum va reacționa NATO? Va începe un război global? Aceasta este o întrebare foarte dificilă” – a adăugat invitatul citat de net.pl.

*Discuții despre al treilea război mondial, la televiziunea pro-Kremlin din Rusia

Propagandiștii Kremlinului au discutat deja despre un posibil conflict nuclear, în programele anterioare ale televiziunii. Vladimir Solovyov a proclamat într-o emisiune că în cazul unui atac nuclear, ”rușii vor merge în rai, iar alții vor dispărea pur și simplu”. Au fost multe afirmații absurde. Șefa canalului de propagandă Russia Today, Margarita Simonian, a îndemnat telespectatorii să nu-și facă griji, pentru că oricum „toți vom muri”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here