VIDEO | Un bolovan căzut din cer a străpuns acoperişul şi plafonul unei case în Hunedoara

Un bolovan din rocă, având o greutate de peste 40 de kilograme şi o lungime de 30 de centimetri, a căzut, marţi, prin acoperişul unei case din municipiul Hunedoara şi prin plafonul camerei de la etajul întâi, fără să producă victime omeneşti, doar pagube materiale, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, potrivit Agerpres.

Deocamdată nu au fost comunicate date despre o posibilă origine a rocii care s-a prăbuşit prin acoperişul locuinţei, aceasta fiind ridicată şi transportată la INSEMEX Petroşani pentru o analiză amănunţită.

O mamă cu doi copii minori, care se afla în casă la momentul incidentului, a scăpat fără probleme pentru că era la parterul locuinţei.

Incidentul a fost anunţat autorităţilor, care au deplasat la faţa locului două autospeciale şi un echipaj CBRN (Chimic Radiologic Biologic şi Nuclear) care a efectuat măsurători asupra pietrei, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic.

„Din fericire, mama împreună cu cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinţei. Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperişul casei, plafonul unei camere şi mobilierul din aceasta”, a precizat ISU Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here