VIDEO | Un expert militar rus a izbucnit la televiziunea de propagandă a Kremlinului: Cetățenii noștri mobilizați primesc căști din 1941 și un rucsac din aceeași epocă

Sursa: TASS

Vladimir Putin a cerut mobilizare parțială. Oficial, 300.000 de ruși urmează să intre în război. Dar echipamentele care le sunt date sunt din alt secol. Un invitat de la televiziunea de stat s-a plâns în direct de echipamentul slab al soldaților ruși, scrie Blick.ch

Un talk show a fost difuzat pe Rossia 1 în zilele următoare mobilizării parțiale. A existat o discuție despre ce este nevoie pentru a putea câștiga în Ucraina până la urmă. Discuția era și despre echipament. Expertul militar rus Mikhail Khodaryonok (68 de ani) a spus: „Vorbim mult despre specializare militară, despre mobilizare, dar ceea ce nu este mai puțin important este cât de bine sunt echipați acești oameni”.

 

*Căști din 1941

Și mai departe: «Aceasta este a doua problemă importantă. Ar trebui să li se ofere uniforme moderne, echipament modern, rații, truse de prim ajutor, articole legate de sprijin și logistică și arme moderne.” El a cerut arme noi în loc de echipamente dintr-un secol precedent.

Khodaryonok a mai spus: „Ar trebui să fie echipamente și arme care vin direct din fabricile noastre. Mobilizarea este chipul națiunii. Nu e deloc frumos când cetățenii noștri mobilizați primesc căști din 1941 și un rucsac din aceeași epocă. Asta dă o imagine nepotrivită.”

Mikhail Khodaryonok nu este oricine. Este comentator militar pentru RT.com și colonel în retragere. A absolvit Școala Superioară de Inginerie de Rachete Antiaeriene din Minsk și Academia de Comandă a Forțelor de Apărare Aeriană și știe despre ce vorbește.

*Rusiei îi lipsește puterea de luptă

În prezent, există, de asemenea, îndoieli cu privire la faptul că Rusia are suficiente arme. Pentru că, deși mobilizarea parțială aduce noi forțe în Ucraina, Rusiei îi lipsește totuși o componentă crucială, după cum relatează „Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ): puterea de luptă. Armata rusă a fost serios slăbită, fiind luată prin surprindere când Ucraina a lansat un contraatac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here