VIDEO | Un mini-tsunami a lovit portul Samos, în urma cutremurului din Marea Egee

Foto: Twitter

Un cutremur puternic – de 7 grade pe scala Richter – a zguduit vineri Turcia, a fost resimţit la Istanbul şi la Atena şi a surpat mai multe imobile, iar un „minitusnami” a avut loc pe Insula greacă Samos, potrivit Institutului american de geofizică USGS, relateză AFP.

Seismul a avut loc în Marea Egee, la sud-vest de Izmir, al treilea cel mai mare oraş din Turcia, şi în apropiere de Insula greacă Samos.

Un „minitsunami” a spart pereţii mai multor case pe insula greacă şi a inundat portul Samos, arată imagini difuzate de postul elen de televiziune ERT.

„În acest stadiu, am primit informaţii potrivit cărora şase imobile s-au surpat la Bornova et Bayrakli”, în provincia Izmir, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter ministrul turc de Interne Süleyman Soylu.

„Unii dintre concetăţenii noştri sunt prinşi între dărămături”, a adăugat ministrul turc al Mediului Murat Kurum, care a anunţat  că s-au surpat cinci imobile.

Guvernatorul Istanbulului Ali Yerlikaya a anunţat că nu s-a constatat nicio pagubă, imediat, în capitala economică a ţării.

„Toate instituţiile noastre auînceput să se ducă la faţa locului pentru a începe eforturile necesare”, a anunţat într-un mesajpostat pe Twitter preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here