VIDEO | Unde luptă acum batalionul ”Libertate pentru Rusia”, format din ruși care au întors armele împotriva lui Putin

Batalionul ”Libertate pentru Rusia”, compus din etnici ruși sau militari ai Kremlinului care au fost luați prizonieri în Ucraina și au întors armele împotriva Moscovei, anunță pe rețelele sociale că au ajuns în regiunea Donbas, informează ziare.com.

Imagini cu Batalionul „Libertate pentru Rusia” cum intră în regiunea estică a Ucrainei, Donbas, au fost date publicității de Twitter Nexta.

Ecusonul batalionului ”Libertate pentru Rusia”
Ecusonul batalionului ”Libertate pentru Rusia”

Unii soldați ruși spun că n-au știut ce înseamnă „operațiunea militară specială” pregătită de autoritățile de la Kremlin, iar după ce au văzut atrocitățile din Ucraina au dezertat sau au trecut de partea armatei ucrainene.

Batalionul „Libertate pentru Rusia” este o subunitate de luptă din care fac parte cetățeni ruși și chiar prizonieri ruși luați de către armata ucraineană la începutul invaziei din 24 februarie, care acum au întors armele împotiva regimului lui Vladimir Putin.

Unii dintre militarii ruși care-l compun au declarat jurnaliștilor că autoritățile din Rusia i-ar fi păcălit să ia parte la la așa-zisa „operațiune specială” din Ucraina, iar atrocitățile comise de militarii ruși în Bucea, în Irpin sau în Harkov i-ar fi determinat să întoarcă armele împotriva regimului lui Vladimir Putin.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here