Șeful Statului Major al armatei ruse ar fi fost rănit în atacul de la Izium

Sursa: Wikimedia commons

Mai mulţi ofiţeri ruşi au fost ucişi într-un atac ucrainean asupra cartierului general stabilit de armata rusă în oraşul Izium din estul Ucrainei, afirmă oficiali guvernamentali de la Kiev, potrivit agenţiei DPA.

Printre victime se numără ofiţeri superiori ruşi, susţine pe Telegram un consilier al ministrului de interne ucrainean, Anton Gheraşcenko, informaţie neconfirmată de surse independente.

În urmă cu o oră am primit confirmarea exploziei de ieri din Izium, în apropierea cartierului general al Armatei a 2-a de invadatori.

Chiar în locul unde se află cartierul general al șefului Statului Major General al Federației Ruse, Gherasimov, care a venit personal să conducă atacul asupra Slavianskului”, a scris consilierul ucrainean, pe canalul său de Telegram.

Oficialii ucraineni cred că în acel amplasament atacat ar fi trebuit să se afle şi şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov. Acesta a venit la Izium şi a preluat personal comanda ofensivei ruse în estul Ucrainei.

De altfel, presa ucraineană a anunțat că Gherasimov ar fi fost rănit duminică în urma unei lovituri precise cu rachetă asupra postului de comandă unde se afla, împreună cu alți zeci de ofițeri

Valeri Gerasimov, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost rănit la piciorul drept, fără ca viața sa să fie pusă în pericol. Potrivit unian.net, generalul rus a fost evacuat de urgență spre Rusia.

Potrivit informațiilor preliminare, 20 de ofițeri au fost uciși. Gerasimov a fost trimis în Ucraina chiar de președintele Putin, pentru a coordona acțiunile armatei ruse.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) din Washington, unităţi ruse din Districtul Militar Est şi echipamente antiaeriene sunt desfăşurate către Izium pentru a susţine unităţile ruse probabil uzate de lupte în încercarea de a avansa la sud de acest oraş, relatează Agerpres.

Între timp, peste graniţă în Rusia autorităţile locale din regiunea Belgorod au anunţat că o persoană a fost rănită în urma atacului asupra unei instalaţii militare ruseşti, iar în regiunea Kursk un pod feroviar a fost detonat în ceea ce guvernatorul local a descris drept un act de sabotaj.

Rusia a acuzat în ultima săptămână o serie de atacuri efectuate de forţele ucrainene pe teritoriul său la Belgorod şi în alte zone de la graniţă asupra unor depozite ruseşti de muniţii şi combustibili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here