VIDEO | Vă amintiți de Sorina? Mesajul fetiței a cărei adopție a fost exploatată sălbatic

Sursa: captură video

Sorina, fetița a cărei adopție de către o familie de români stabilită în SUA a declanșat un scandal uriaș în această vară, apare într-un filmuleț difuzat de Ziare.com.

Vorbind în limba engleză, fetița arată că se simte integrată în noul cămin, vorbește despre ea și părinții adoptivi, cântă la pian, face gimnastică și spune o poezie.

Copila a reușit să ajungă în SUA în ciuda unei adevărate mașinării politico-mediatice și instituționale puse în slujba reținerii ei în România. De atunci, instanțele au confirmat, rând pe rând, legalitatea demersurilor făcute de familia adoptivă și au pus în lumină abuzurile la care soții Săcărin au fost supuși.

Ce scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu în articolul publicat de Ziare.com:

  • Povestea aceasta nu este însă doar despre un copil și șansa cât un câștig de un milion de euro la loterie pe care a primit-o prin adopția reușită de familia Săcărin. Povestea această este despre cu mult mai multe și mai mulți.
  • În primul rând, este o poveste despre manipulare și cât de ușor putem fi victimele ei. Ce a aruncat țara în aer? Faptul că un copil a fost scos cu forța dintr-o casă unde era ținut în mod ilegal. Condus abil în războiul contra justiției, scandalul a evoluat spre isterie, una în care nimeni nu a mai avut nici timp, nici disponibilitate pentru analiza faptelor.
  • Pentru vina de a încerca să-i ofere acestui copil orfan ceea ce vedeți în filmuleț că primește acum, adică o familie reală, dragoste, educație, cultivarea talentelor, familia Săcărin a fost hăituită în România în aplauzele unei mari părți dintre români, a fost pusă în situația aproape să fugă din țară, este hăituită și acum în SUA. Au fost reclamați de zeci de ori, conturile pe diferite rețele ale copiilor au fost sparte, viața unei adolescente, cu fanteziile specifice vârstei, a fost expusă public. Și sunt convinsă că bună parte dintre cei care sunt părtași la așa ceva nu realizează că sunt instrumente ale urii.

Articolul integral – AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here