VIDEO | Vladimir Putin la o întâlnire importantă. Expresia lui a atras atenția

Vladimir Putin s-a întâlnit marți cu șeful Serviciului Federal al Trupelor Gărzii Naționale Ruse, Viktor Zolotov. Potrivit Kremlinului, discuțiile s-au axat, printre altele, pe desfășurarea „operaţiunii militare speciale” din Donbas. O înregistrare a întâlnirii circulă deja pe Twitter. Comentatorii au observat imediat expresia de pe chipul liderului rus. Interlocutorul lui părea și el neliniștit, scrie onet.pl.

Contraofensiva ucraineană din sudul țării este în desfășurare în regiunea Herson. Între timp, Viktor Zolotov, în timpul vizitei sale la Kremlin, a raportat președintelui despre activitățile Gărzii Naționale în timpul „operațiunii militare speciale” (așa numește propaganda rusă invazia). Transcrierea extraselor din conversație a fost publicată pe site-urile guvernamentale ruse. Înregistrarea a apărut și pe rețelele de socializare.

*Mesajul propagandistic curge, dar figurile nu sunt foarte încrezătoare

Schimbul de opinii dintre Vladimir Putin și Viktor Zolotov citat de Kremlin este, evident, o continuare a propagandei rusești care a fost răspândită încă de la începutul invaziei Ucrainei. Conflictul este în mod constant numit „operațiune specială”.

„În timpul operațiunii militare speciale, trupele Gărzii Naționale urmăresc o gamă largă de obiective pentru a menține legea, ordinea și securitatea și pentru a restabili pacea în teritoriile eliberate ale republicilor Donețk și Luhansk, precum și în oblastele Zaporizhia și Herson” – a raportat Zolotov.

Pe lângă enumerarea sarcinilor specifice îndeplinite pe front, comunicatul Kremlinului include și următoarea declarație a șefului Rosguard: „Aș dori să subliniez că simțim că oamenii din teritoriile eliberate ne susțin. Ei realizează că își apără dreptul la o viață liniștită și fericirea copiilor lor. Este una dintre sarcinile noastre.”

La rândul său, Kyiv Post a comentat: „Se pare că Putin începe să realizeze ce se întâmplă cu adevărat în regiunea Herson”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here