VIDEO | Zelenski, la Bucea: Dacă nu se găseşte o soluţie civilizată, poporul ucrainean „va găsi o soluţie necivilizată” pentru a rezolva problemele

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Bucea, unde cadavrele a sute de civili au fost găsite împrăştiate pe străzi, după ce forţele ruse s-au retras. Liderul ucrainean a precizat că ”Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa, în secolul 21. Vom continua eforturile diplomatice şi militare”, transmite BBC, preluat de News.ro.

Zelenski a făcut apel la reporterii prezenţi ”să arate lumii ce a făcut armata rusă” la Bucea, deoarece este ”o chestiune de viaţă, de moarte şi de tortură”, iar dacă nu se găseşte o soluţie civilizată, poporul ucrainean ”va găsi o soluţie necivilizată” pentru a rezolva problemele, relatează CNN.

UPDATE – ”Vrem să arătaţi lumii ce s-a întâmplat aici. Ce a făcut armata rusă. Ce a făcut Federaţia Rusă în Ucraina cea paşnică. Era important pentru dumneavoastră să vedeţi că aceştia sunt civili”, a adăugat preşedintele.

El a mai a declarat că situaţia actuală este ”o chestiune de viaţă, de moarte şi de tortură”, subliniind angajamentul Ucrainei de a-i găsi pe cei responsabili de atrocităţi.

”Vom pune presiune maximă. Nu ne vom opri nici un minut pentru a găsi toţi criminalii şi cred că acest lucru va aduce beneficii civilizaţiei”, a continuat şeful statului ucrainean.

El a avertizat că ”dacă nu găsim o soluţie civilizată”, poporul ucrainean ”va găsi o soluţie necivilizată” pentru a rezolva problemele.

ŞTIREA INIŢIALĂ – Zelenski a inspectat drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă şi a vorbit cu localnicii. El a reiterat că Rusia a comis crime de război şi genocid în Ucraina.

Întrebat de reporterii BBC dacă se mai poate negocia pacea cu Rusia, el a spus: ”Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa, în secolul 21. Vom continua eforturile diplomatice şi militare”.

Atrocitățile de la Bucea. Vestul, împins în zona periculoasă. Propagandiștii români ai Rusiei trebuie „tratați”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here