sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că a expirat expirat termenul de două luni pe care l-a dat caselor de pensii pentru rezolvarea dosarelor restante şi mai mult de jumătate dintre judeţele ţării au rezolvat toate problemele. În schimb, ”rămân probleme majore la Casa de pensii Alba şi la Sectorul 1”, iar casele de pensii din Neamţ şi Braşov ”încă nu performează”. ”Sunt pregătită să iau decizii”, a anunţat Alexandru.

Au trecut cele 2 luni, termen limită comunicat Caselor judeţene de pensii pentru recuperarea întârzierilor în recalculările dosare pensii. Ieri a expirat termenul. Aceasta este situaţia la nivelul ţării. Am insistat foarte mult, uneori chiar peste puterea de înţelegere a unor funcţionari (ca să nu spun de acceptare), pentru a schimba radical situaţia găsită. Vorbesc despre mii de solicitări cu termen depăşit. Mult depăşit, în unele situaţii. Despre care se ştia de ani de zile. Nu s-a interesat nimeni de această problemă, nici vorbă să fi vrut să rezolve. Iată că SE POATE, oameni buni! Oamenii serioşi fac diferenţa. În orice domeniu. Peste jumătate dintre judeţele ţării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor”, a scris, vineri, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Aceasta a afirmat că ”totul a fost o luptă, mai ales la început”.

Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat. Rămân probleme majore la Casa de pensii Alba (am schimbat conducerea, fosta conducere avea toate scuzele din lume pentru mii, mii de dosare nelucrate, totul a fost o luptă acolo!) dar şi la Sectorul 1 – Bucureşti. Sunt pregătită să iau decizii. Bucureştiul merge greu, nu sunt mulţumită. Voi duce la zero şi situaţia de la Bucureşti, cu toată rezistenţa. Neamţ, Braşov – încă nu performează”, a mai scris Alexadnru.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, în 5 iunie, că a acordat două luni directorilor Caselor judeţene de pensii pentru a recupera întârzierile pe care le-a constatat în implementarea măsurilor, în caz contrar va lua o ”decizie radicală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here