Viorica Dăncilă, despre rechemarea ambasadorului George Maior din SUA: Nu am primit niciun document

Viorica Dăncilă a declarat că nu a primit niciun document privind rechemarea lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA de la fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu. Premierul a adăugat că va discuta despre subiect cu Ramona Mănescu.

Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleşcanu. O semnam şi o trimiteam la Cotroceni, dacă primeam această solicitare. O să vorbesc cu doamna ministru Ramona Mănescu. Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politică la momentul acela, dar acea hârtie care trebuia trimisă la Cotroceni nu a venit”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferinţă de presă, joi, în judeţul Argeş, informează Mediafax.

George Maior este ambasadorul României în Statele Unite din iunie 2015 şi a fost şef al SRI în perioada 2006-2015. Recent a fost implicat într-un scandal cu privire la rechemarea sa în ţară, după ce un raport al Comisiei de control al SRI arăta modul discreţionar în care Maior a folosit Serviciul.

Raportul Comisiei de control SRI, de la jumătatea lunii aprilie 219, privind colaborarea dintre SRI şi ANI arată că faptele fostului şef al Serviciului, George Maior, „se circumscriu unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze grav procese democratice, pentru a obţine influenţă politică nelegitimă”.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea de rechemare a lui George Maior din funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here