Viorica Dăncilă a transmis Parlamentului României un document prin care informează legislativul, așa cum cere Legea 373/2013, de nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Documentul a fost transmis de la cabinetul prim-ministrului vineri, după ce Digi24.ro a scris că nominalizarea s-a făcut fără a fi respectată legea. Rovana Plumb urmează să fie audiată de comisiile de specialiate din Parlament, însă, conform unor surse, aceasta a cerut să fie audiată după data de 2 octombrie, când va trebui să dea explicații în Comisia JURI din Parlamentul European în legătură cu declarațiile de avere.

Conform articolului 19 din legea 373/2013, Guvernul trebuie să informeze Parlamentul cu privire la propunerea de comisar european, iar Comisiile de specialitate din Parlament trebuie să audieze respectiva persoană propusă.

Comisiile reunite pentru afaceri europene trebuie să stabilească data la care Rovana Plumb va fi audiată în Parlamentul României. Totodată, Plumb va fi audiată în Comisia JURI din Parlamentul European pe data de 2 octombrie. Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, Rovanei Plumb i s-a cerut să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu.

Documentul trimis de Viorica Dăncilă, vineri, prin care informează Parlamentul de nominalizarea Rovanei Plumb, conform legii 373/2013.

Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European a somat-o joi pe Rovana Plumb să clarifice diferențele dintre declarațiile de avere depuse în România și cele depuse la Bruxelles. De asemenea, i-a cerut Rovanei Plumb să traducă declarația depusă în țară și să dea informații suplimentare în legătură cu un împrumut pe care nu l-a prezentat în detaliu. 

În declarațiile de avere pe care le-a făcut publice în România, figurează trei împrumuturi, unul uriaș la o bancă și două făcute la persoane fizice.

În declarația de avere depusă de Rovana Plumb anul acesta figurează un împrumut de 800 000 de euro la o bancă, scandent în 2030, și despre care presa a scris că ar necesita o rată lunară de aproximativ 3500 de euro, și un împrumut de 800 000 de lei de la o persoană fizică, Elena Loghin. Același document arată că liderul PSD a donat partidului 800 000 de lei, suma cerută candidaților la europarlamentare drept contribuție de campanie, deci se poate presupune că a avut nevoie de acel împrumut de la Elena Loghin pentru a face donația la PSD. 

Sursa: Digi24

1 COMENTARIU

  1. Cine este totusi acest misterios personaj Elena Loghin, care cu usurinta poate elibera 170k Eur pentru a imprumuta o – ce? – prietena, ruda ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here