Viorica Dăncilă și-a dat seama că nu-l poate suspenda pe Iohannis: „Legal, nu putem face acest lucru”

Șefa PSD, Viorica Dăncilă, și-a schimbat declarațiile privitoare la o posibilă suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis. Într-un interviu acordat DCNews aceasta a spus să „legal, nu puteam face acest lucru cu șase luni înainte de alegeri”. 

„Din punct de vedere constituțional, al jurământului pe care l-a depus și nu și-l respectă, al modului în care se poziționează față de români și România, domnul președinte Iohannis ar trebui suspendat. Din punct de vedere legal, nu putem face acest lucru cu șase luni înainte de alegeri”, a declarat Viorica Dăncilă luni, într-un interviu la DC News.

Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că are „această atitudine de aroganță, de autosuficiență de a se adresa românilor, de parcă România i-ar aparține și toți românii trebuie să urmeze ordinele”.

„Suntem un guvern demis, nu putem adopta acte normative importante, proiecte de lege, OUG, suntem într-o situație dificilă în care domnul președinte Iohannis e principalul vinovat, pentru că dânsul a regizat pentru a demite acest guvern, a aruncat România în haos fără a veni cu o alternativă, dar chiar dacă s-ar fi putut supendarea președintelui, trebuie să ne gândim ce se întâmplă cu țara”, a mai spus Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here