Volvo susține că fabricarea unei mașini electrice generează cu 70% mai multe emisii decât echivalentul său convențional

Un studiu realizat de Volvo Motors demonstrează că procesul de fabricație al coupe-SUV-ului său electric C40 Recharge generează cu 70% mai multe emisii de carbon decât cel al omologul XC40 alimentat cu combustibil convențional. Cu toate acestea, atunci când se ia în considerare durata de viață a mașinii, se atinge pragul de rentabilitate, iar amprenta totală de carbon a unui vehicul electric (EV) este mai mică în comparație cu cea a vehiculului cu combustie internă (ICE), notează Carscoops

Volvo a realizat un studiu al nivelului de poluare în procesul de fabricație al unui model electric. Acesta arată că fabricarea versiunii electrice a lui XC40, numit C40 Recharge, produce cu 70% mai multe emisii de CO2 decât fabricarea modelului echivalent, cu motor termic. Aceasta vine după ce Volvo a semnat, în cadrul conferinței ONU pe tema schimbărilor climatice de la Glasgow, angajamentul de a renunța complet la combustibili fosili până în 2040.

SUV-ul compact al suedezilor este oferit în trei variante de propulsie: convențional, plug-in hybrid și electric. Același studiu arată, de asemenea, că amprenta de carbon a variantei electrice este mai redusă față de modelul convențional, pe termen lung.

Pentru realizarea acestui studiu, au fost luate în considerare toate versiunile lui XC40. Cei de la Volvo au dat atenție extragerii de materii prime, procesului de fabricație, precum și alimentarea și rularea vehiculelor până la 200.000 de kilometri, borna la care se sfârșește ciclul de viață al mașinii.

De asemenea, Volvo a pus la cale trei scenarii care demonstrează amprenta de carbon redusă a modelului electric: utilizarea convențională a surselor de energie electrică, scenariul EU28 bazat pe combinația dintre energia electrică epuizabilă și cea regenerabilă, precum și folosirea exclusivă a resurselor de energie regenerabilă.

Pe baza primului scenariu, de utilizare a surselor de energie convențională, Volvo C40 Recharge va trebui să parcurgă aproape 110.000 de km până când amprenta de carbon este egală cu varianta cu motor termic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here