Prefectura Suceava a anunţat, vineri, că 63 de vârstnici şi 9 angajaţi de la Centrului Social Creştin Bogdăneşti, de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, sunt infectaţi cu coronavirus. La vizita în teren s-a constatat că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului, transmite News.ro.

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus internarea în spital a tuturor bolnavilor. În plus, s-a dispus trimiterea de echipament de protecţie pentru angajaţii din centru.

”În dimineaţa zilei de 01.05.2020, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a informat prefectul judeţului Suceava asupra faptului că, din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creştin Bogdăneşti de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi. Totodată directorul executiv al DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Rădăuţi au fost depistaţi pozitiv la COVID 19, fiind internaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi”, a anunţat, vineri, Prefectura Suceava.

Conducerea Prefecturii Suceava s-a deplasat la Centrul Social Creştin Bogdăneşti pentru a face o evaluare a situaţiei la faţa locului.

”La vizita în teren au constatat că, bătrânii sunt cazaţi în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri şi grupuri sanitare comune, starea de igienă a spaţiilor fiind satisfăcătoare. S-a constatat, de asemenea, că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râşca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcţionează aşezământul social. În unitate nu sunt substanţe biocide pentru igienizarea suprafeţelor şi mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecţie. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măşti”, a mai transmis Prefectura Suceava.

Prefectul a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi s-au dispus mai multe măsuri, între care internarea la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a celor 9 îngrijitori, respectiv 63 de beneficiari, confirmaţi pozitiv COVID-19.

De asemenea, s-a dispus acordarea sprijinului logistic necesar prin distribuirea de produse biocide şi realizarea urgentă a acţiunilor de dezinfecţie a tuturor spaţiilor şi a suprafeţelor de contact din cadrul Centrului Social Creştin Bogdăneşti, prin grija Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Judeţul Suceava este în continuare focar de coronavirus, municipiul şi opt comune limitrofe fiind în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here