Zelenski a demis un comandant militar de rang înalt care a condus trupele în Donbas

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis un comandant militar de rang înalt care a ajutat la conducerea luptei împotriva trupelor ruseşti în estul ţării, dar nu a oferit nicio explicaţie pentru această decizie, informează Reuters, potrivit News.ro.

Într-un decret, Zelenskii a anunţat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcţia de comandant al forţelor comune ale Ucrainei, care sunt angajate în bătălii în regiunea Donbas.

Zelenskii l-a menţionat pe Moskaliov înt discursul de vineri, când a enumerat comandanţii militari cu care a vorbit. Moskaliov ocupa această funcţie din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Forţele ruse depun eforturi concertate pentru a captura cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul, iar Zelenski a descris în ultimele săptămâni situaţia militară din est ca fiind dificilă şi dureroasă.

Unităţile pro-Moscova îşi concentrează eforturile asupra oraşului Bahmut, declanşând atacuri repetate, în ciuda faptului că au suferit ceea ce oficialii ucraineni şi occidentali spun că sunt pierderi grele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here