Zelenski: Peste 16.000 de militari ruși au fost uciși

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a pierdut până acum peste 16.000 de militari, transmite CNN. Liderul ucrainean a mai arătat, într-un mesaj video, că autorităţile au putut asigura 18 coridoare umanitare în ultima săptămână şi au reuşit să salveze 37.606 de persoane, dintre care 26.477 din oraşul asediat Mariupol, transmite News.ro.

”Numărul pierderilor ruşilor a depăşit 16.000 de victime”, a spus Zelensky într-un mesaj video postat vineri pe reţelele de socializare.
”Printre ei se numără şi comandanţii de rang înalt. Până acum nu s-a raportat că ar fi fost ucişi generali sau amirali ruşi. Totuşi, în acest număr avem un comandant al uneia dintre armatele ocupanţilor şi un secund la comanda Marinei Mării Negre”, mai afirmă preşedintele Zelenski.
Preşedintele ucrainean a mai spus vineri, de asemenea, că autorităţile au putut asigura 18 coridoare umanitare în ultima săptămână şi au reuşit să salveze 37.606 de persoane, dintre care 26.477 din oraşul asediat Mariupol, care au fost duşi la Zaporizhzhia.
„Toate aceste crime de război împotriva civililor din Mariupol şi din alte oraşe ale Ucrainei vor continua să informeze naţiunile lumii”, a spus Zelensky.
Ministerul rus al Apărării a declarat vineri într-un briefing că 1.351 de militari au fost ucişi în Ucraina şi 3.825 au fost răniţi, în timpul primei actualizări majore privind victimele din 2 martie, mai transmite CNN.
Între timp, doi înalţi oficiali militari ai NATO au estimat miercuri că numărul soldaţilor ruşi ucişi în acţiune în Ucraina este între 7.000 şi 15.000. Alţi oficiali americani au plasat pierderile ruseşti între 7.000 şi 14.000 de soldaţi ruşi ucişi – dar şi-au exprimat „încrederea scăzută” în aceste estimări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here