21 de străini din zece ţări, printre cei 151 de tineri care au murit în busculada de la Seul. Media de vârstă a victimelor este de 20 de ani

Cel puţin 151 de persoane – 97 de femei şi 54 de bărbaţi – au murit în busculada din Seul, în timp ce sărbătoreau Halloweenul, dintre care 21 sunt străini, iar între ei se află şi un francez, potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, o informaţie confirmată de către o sursă diplomatică cotidianului Le Figaro.

De asemenea, doi francezi se află între cei 133 de răniţi, şi au fost externaţi, potrivit sursei diplomatice citate de cotidianul francez, relatează News.ro.

Ambasada Franţei în Coreea de Sud ”le recomandă cetăţăenilor francezi din Coreea să intre în contact cât mai rapid cu rudele lor, pentru a le linişti”.

Majoritatea victimelor busculadei au fost identificate ca fiind în vârstă de 20 de ani.

Patru dintre victime sunt adolescenţi, potrivit Yonhap.

Patru dintre victimele străine sunt iranieni, patru sunt chinezi, iar trei sunt ruşi.

Între victime se mai află un american, un vietnamez, un norvegian, un srilankez, un kazah, un thailandez şi un austriac.

La puţin timp diupă anunţarea tragediei, preşedintele francez Emmanuel Macron a trasmis ”un gând plin de emoţie locuitorilor Seulului şi întregului popor coreean”.

”Franţa este alături de voi”, a declarat şeful statului francez.

Premierul francez Elisabeth Borne şi-a exprimat o ”emoţie foarte puternică”.

Noaptea de sâmbătă spre duminică s-a transformat într-un coşmar în Itaewon, un cartier din Seul situat în apropiere de o fostă bază militară americană, cunoscut printr-o atmosferă cosmopolită, cu numeroase baruri şi restaurante.

Aproximativ 100.000 de persoane, estimează presa, se aflau în cartier, pentru a sărbători Halloweenul, primul organizat la Seul de la începutul pandemiei de Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here