5.000 de militari contractuali ruși s-ar fi răzvrătit în Belgorod, refuzând să lupte în Ucraina – anunță Obozrevatel.com

Revoltă în rândul personalului militar rus, anunță Obozrevatel.com. Potrivit sursei citate, 5.000 de militari contractuali, aflați în regiunea Belgorod, învecinată cu regiunile ucrainene Harkov și Lugansk, ar fi refuzat să meargă să lupte în Ucraina. 

Soldații își argumentează refuzul de a participa la ostilitățile din Ucraina prin faptul că acest lucru nu este prevăzut în contractele lor. Însă sursele Obozrevatel.com spun că frica ar fi adevăratul motiv pentru care aceștia nu doresc să pornească spre front.

„Angajații armatei de ocupație sunt cu adevărat șocați de profesionalismul Forțelor Armate ale Ucrainei și de pagubele uriașe în echipamente și oameni pe care militarii ucraineni le-au provocat deja Forțelor Armate ruse și altor unități de putere pe care Rusia le-a trimis în Ucraina”, scrie Obozrevatel.com.

Militarii ar fi aflat că 3.500 dintre camarazii lor au murit deja pe teritoriul Ucrainei în cele trei zile ale ofensivei și că trupele ruse au pierdut o cantitate neașteptată de echipamente militare, inclusiv tancuri.

Între timp, pe străzile oraşului Harkov din nord-estul Ucrainei au fost văzute duminică vehicule militare ruse, a scris pe Telegram Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, transmite Reuters.

Filmări publicate de Gheraşcenko şi de Serviciul de stat ucrainean pentru comunicaţii speciale şi protecţia informaţiei arată mai multe vehicule militare uşoare deplasându-se de-a lungul unei străzi şi, separat, un tanc în flăcări.

Guvernatorul regional Oleg Sinegubov a declarat că vehiculele ruseşti au pătruns inclusiv în centrul oraşului, dar „forţele armate ucrainene distrug inamicul”.

„Le cerem civililor să nu iasă din case”, a adăugat acesta, potrivit Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here