O persoană în vârstă de 60 de ani din Chicago a devenit al doilea pacient la care a fost confirmat noul tip de coronavirus de pe teritoriul Statelor Unite, a anunțat Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Această călătorise în China, la Wuhan, în luna decembrie, anunță ABC News. Ea a fost internată în spital și se află în stare stabilă, au informat oficialii din domeniul sănătății din Illinois.

Înțelegem că unele persoane sunt îngrijorate în legătură cu acest virus și cu impactul pe care îl poate avea asupra americanilor. Riscul pe termen scurt pentru americani este scăzut în acest moment”, a declarat dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Național pentru Imunizare și Boli Respiratorii, din cadrul CDC.

Anunțul vine în contextul în care Departamentul american de Stat i-a avertizat pe cetățenii americani să nu călătorească în provincia Hubei din China, iar autoritățile chineze au anunțat că numărul persoanelor care au murit din cauza noului tip de coronavirus a crescut la 26.

Primul caz de coronavirus provenind din orașul chinez Wuhan în Statele Unite a fost depistat marți, în statul Washington.

Sursa:ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here