Actriţa franceză Michèle Laroque a povestit cum a fost la un pas să fie răpită în România

Cunoscută în special în ţările francofone, actriţa franceză de origine română Michèle Laroque este apreciată şi ca regizor, scriitor şi producător. Puţini ştiu însă ce traumă a suferit în copilărie, în România, când a venit să-şi cunoască rudele.

Invitată la emisiunea „Touche pas à mon poste” de joi, 6 mai, pentru a-şi promova noul film „Toată lumea acasă”, a cărui lansare cinematografică este programată pentru 2 iunie, actriţa în vârstă de 60 de ani a vorbit despre originile sale române şi despre cel mai traumatizant moment din viaţa sa, scrie Adevărul.

Potrivit Closer Mag, actriţa a dezvăluit cum a fost la un pas să fie răpită de oamenii vechiului regim comunist din România.  

Michèle Laroque este fiica Doinei Trandabur, o artistă cunoscută în România anilor 50-60. Fosta violonistă, Doina Trandabur a fugit din ţară, ceea ce a atras mânia regimului comunist. La vârsta de 7 ani, Michèle, a fost aproape răpită de autorităţile române din cauza trecutului politic al mamei sale.   

Condamnată şi urmărită de securişti, Doina Trandabur nu mai putea pune piciorul în ţara ei, sub pedeapsa represaliilor. Iar acest lucru a fost foarte aproape să se întoarcă împotriva fiicei ei. Plecată în România pentru a-şi cunoaşte bunicul, la vârsta de 7 ani, Michèle Laroque a fost la un pas să nu se mai poată întoarce niciodată în Franţa.  

M-am dus la vârsta de şapte ani în România, să-l întâlnesc pe bunicul meu care era bolnav şi voia să mă cunoască. Eram cu tatăl meu şi dormeam în casa unor prieteni de familie. Dintr-o dată, la miezul nopţii, coşmar total: un tip a intrat în casă pe fereastra de pe acoperiş, deasupra mea. A întins mâinile spre mine, moment în care am ţipat şi toţi au venit în cameră, iar el a plecat”, a rememorat actriţa. „Asta a fost metoda lor de a mă lua ostatică şi de a o face pe mama să se întoarcă înapoi în ţară”, a adăugat actriţa.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here