Adrian Streinu-Cercel, demis de la conducerea Comisiei anti-Covid din Ministerul Sănătăţii

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la conducerea Comisiei speciale anti-Covid din Ministerul Sănătăţii şi nici nu mai este membru al acesteia. Locul său a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Timişoara, că profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din fruntea Comisiei anti-covid din Ministerul Sănătăţii.

„Domnul profesor Streinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar preşedinte. Noi avem discuţii, sunt propuneri, le gândim, dar nu am putut să fiu de acord cu dânsul, de asta am spus, gândim şi oportunităţi, dar nu pot fi de acord. Apariţia acelui plan de vacanţă nu a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri, dar decizia a fost de a-l demite din funcţia de preşedinte al acestei comisii. I-am comunicat şi dânsului acest lucru, în comisia ştiinţifică de la nivelul ministerului nemaifăcând parte şi nemaifiind nici preşedinte. Nu a obiectat”, a declarat NeluTătaru, potrivit News.ro.

De asemenea, ministrul a precizat că locul profesorului Streinu-Cercel a fost luat de către Adriana Pistol, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Premierul Ludovic Orban, întrebat dacă se impune demiterea profesorului Adrian-Streinu Cercel, după propunerile pe care le-a făcut în legătură cu carantinarea persoanelor vârstnice, a declarat, joi, că documentul cuprinde „lucruri de o gravitate extremă care nu trebuie tratate numai cu un zâmbet ci şi cu măsuri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here