Foto: INQUAM/George Călin

Florian Coldea, fostul număr doi în Serviciul Român de Informații, a decis să înceapă să facă bani la pensie. Acesta a înființat o firmă în București împreună cu generalul (r) SRI Dumitru Cocoru, fost adjunct al Serviciului. Compania celor doi se numește Strategic SYS SRL, scrie Newsweek.ro.

Firma a fost înființată pe 21 iulie a.c.

Fiecare din cei doi are câte 50% din părțile sociale ale societății comerciale.

Dumitru Cocoru este și administrator al firmei. 

Obiectul principal de activitate al firmei constă în „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Cele secundare merg de la „Reproducerea înregistrărilor” până la „Repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice”.

Dumitru Cocoru mai are o firmă, pe care o deține integral, Justsys Software SRL, înființată în 2017. Datele financiare ale acestei firme sunt modeste: venituri de 99.000 de lei în 2017 și profit de 79.000 de lei, 324.000 de lei venituri în 2018 și profit de 218.000 de lei și 404.000 de lei venituri în 2019 cu profit de 248.000 de lei. În toți acești ani, firma nu a avut nici un angajat.

Responsabil de chestiunea interceptărilor, Dumitru Cocoru a fost adjunct al directorului SRI, fiind numit în această funcție în ianuarie 2009, potrivit site-ului SRI. 

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c (2016 – n.r.) un decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent – cu trei stele Cocoru Dumitru din Serviciul Român de Informații”, se arată într-un comunicat al Cotroceniului de acum patru ani.

Coldea a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis în ianuarie 2017, după luni întregi de scandaluri publice ca efect al declarațiilor lui Sebastian Ghiță, conform cărora cel care atunci era numărul 2 în SRI s-ar fi implicat în diverse afaceri neortodoxe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here