Agenţia SUA pentru Medicamente: Nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate între cheaguri şi serul Johnson & Johnson

Sursa: Pixabay

Agenţia Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a declarat că nu a fost stabilită o legătură de cauzalitate între formarea de cheaguri de sânge şi injecţia cu vaccinul contra Covid-19 de la Johnson & Johnson, precizând că analizează cazuri în SUA, scrie AFP, preluată de News.ro.

„FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre evenimentele trombo-embolice grave, adesea asociate cu trombocitopenie (nivel scăzut de trombocite în sânge), care s-au produs la câteva persoane după ce au primit vaccinul contra Covid-19 de la Janssen”, a declarat reglementatorul american în comunicatul către AFP, citând numele filialei europene a Johnson & Johnson.

„Pentru moment, nu am găsit o legătură de cauzalitate cu vaccinarea şi continuăm ancheta noastră şi evaluarea acestor cazuri”, a adăugat Agenţia. „Vom informa publicul pe măsură ce vom afla mai multe”, a asigurat aceasta.                

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a indicat vineri că analizează legături între vaccinul de la „J&J” şi cazurile de tromboze. 

„Un caz a apărat în timpul unui studiu clinic şi trei în cadrul vaccinării în Statele Unite. Unul dintre ele a fost mortal”, a adăugat EMA.

FDA a declarat că este „la curent cu informaţiile EMA”, care se „bazează” pe informaţii pe care agenţia amerciană le-a furnizat, „primite în timpul folosirii după autorizarea vaccinului contra Covid-19 de la Janssen” în Statele Unite.                

Vaccinul cu doză unică de la Johnson & Johnson a fost autorizat de urgenţă în Statele Unite la sfârşitul lui februarie, după cele cu două doze de la Pfizer/ BioNTech şi Moderna.

Totodată, autoritatea de reglementare europeană a aprobat vaccinul de la Johnson & Johnson şi folosirea lui trebuie să înceapă în ţările din Uniunea Europeană în aprilie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here