Albania a înregistrat miercuri primul deces de coronavirus şi a anunţat desfăşurarea pe străzi a poliţiei şi armatei pentru a-i identifica pe cei care au fost în Italia şi Grecia şi nu s-au izolat în casă, relatează EFE.

Persoana decedată, o femeie în vârstă de 73 de ani care suferea de boli cardiovasculare şi pneumonie, se întorsese în urmă cu câteva zile după o vizită în Italia şi a fost internată într-un spital din oraşul portuar Durres, informează Agerpres.ro.

Premierul albanez Edi Rama a descris situaţia drept „un război cu un inamic invizibil” şi a explicat că începând de joi Poliţia şi Armata vor fi desfăşurate pe străzi pentru a identifica persoanele care circulă liber după ce au fost în ultimele 15 zile în vizită în ţările vecine Italia şi Grecia.

Dacă vor fi găsite în afara locuinţei vor plăti amenzi de până la 5.000 de euro, iar dacă nu plătesc le va fi interzisă ieşirea din ţară.

Guvernul albanez a decis luni închiderea timp de 15 zile a şcolilor, anularea adunărilor publice şi a zborurilor directe spre nordul Italiei după confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul coronavirus. Persoanele infectate sunt un bărbat de 28 de ani, revenit de la Florenţa la sfârşitul lunii februarie, şi tatăl său, pe care l-a contagiat.

Autorităţile au realizat 157 de teste dintre care doar 12 au ieşit pozitive.

Marţi seară au fost închise cluburile de noapte, iar barurile şi restaurantele trebuie să garanteze că există cel puţin un metru distanţă între clienţi. Au fost de asemenea suspendate vizitele în spitale ale rudelor pacienţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here