ALERTĂ | Coronavirusul a rămas în cabinele de pe Diamond Princess încă 17 zile după ce pasagerii au plecat

Noul coronavirus a supraviețuit până la 17 zile la bordul navei de croazieră Diamond Princess, transmite CNBC. Potrivit sursei citate, acest lucru indică faptul că virusul rezistă mult mai mult pe suprafețe decât arătaseră cercetările anterioare. Datele au fost publicate, luni, de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Studiul a examinat eforturile guvernelor japonez și american pentru a limita focarele de COVID-19 de pe navele Diamond Princess și Grand Princess. Pasagerii și echipajul de pe ambele vase de croazieră au fost carantinați la bord după ce pasageri care nu prezentaseră niciun simptom au fost depistați totuși ca fiind pozitivi la testele pentru Covid-19, după debarcare.

Pe Diamond Princess, virusul „a fost identificat pe o varietate de suprafețe din cabinele pasagerilor infectați, simptomatici și asimptomatici, până la 17 zile după ce cabinele fuseseră eliberate, dar înainte de efectuarea procedurilor de dezinfectare”, au scris cercetătorii.

„Covid-19 pe navele de croazieră prezintă un risc pentru răspândirea rapidă a bolii, provocând focare la o populație vulnerabilă și sunt necesare eforturi agresive pentru a limita răspândirea”.

Cercetătorii de la Institutele Naționale de Sănătate, CDC, UCLA și Universitatea Princeton descoperiseră anterior că Covid-19 poate rezista până la trei zile pe plastic și oțel inoxidabil. Studiul a constatat, de asemenea, că și cantitatea de virus rămasă pe suprafețele respective s-a redus în timp.

Noul studiu și-a propus să stabilească modul în care „transmiterea s-a produs în timpul croazierei mai multor nave”. Aceștia au menționat că, începând cu 17 martie, au existat cel puțin 25 de croaziere în care au fost identificate cazuri de Covid-19 la bord.

Aproape jumătate (46,5%) dintre infecțiile de la bordul Diamond Princess au fost asimptomatice atunci când au fost testate, explicând parțial „rata mare de atac” a virusului între pasageri și echipaj.

Diamond Princess și 3.700 de pasageri plus echipajul au fost carantinați într-un port japonez pe 4 februarie, după ce un pasager fusese diagnosticat cu Covid-19, la întoarcerea în Hong Kong. Nava a devenit rapid cel mai mare focar de infecții cu coronavirus din afara Chinei, cu aproape 800 de pasageri și membri ai echipajului infectați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here