Țăndărei, focar de coronavirus, după ce a devenit cunoscut pentru clanurile interlope. Sute de oameni întorși în țară nu respectă izolarea

Sursa: Pexels

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu a exclus, vineri, scenariul închiderii orașului Țăndărei, din cauza faptului că în acest focar măsurile de izolare și distanțare socială nu sunt respectate de sutele de persoane întoarse din Italia, Spania și Marea Britanie.

Imagini surprinse de Digi24, tot vineri, arătau o coloană de mașini de poliție, printre ele și dube ale Jandarmeriei, care se îndreptau spre zona respectivă, în condițiile în care menținerea ordinii publice cu efective locale a devenit dificilă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a votat, joi, intrarea în carantină a orașului Țăndărei. Propunerea a fost înaintată Comitetului Național pentru Situații de Urgență, după ce într-un singur cartier al orașului au fost înregistrate patru decese și s-a constatat că localnicii nu au respectat măsurile impuse de autorități, transmite RADOR.

Peste 800 de romi din Țăndărei s-au întors în ultima lună din străinătate și au transmis noul coronavirus în comunitate.

„Am monitorizat încă de la început situația Țăndăreiului, în mod special, am luat în calcul sesizările doamnei primar de la Țăndărei și primarilor din localitățile respective, care mi-au spus că ar fi astfel de probleme. La un moment dat, nu s-a confirmat că ar ieși cetățeni de etnie romă din localitate, dar totuși înregistrăm aceste decese, ceea ce înseamnă că cetățenii din Țăndărei nu au respectat măsurile legale impuse de către autorități. S-a stabilit prin această anchetă că au luat contact”, arată prefectul de Ialomița, Toniţa Manea.

Potrivit RADOR, în cartierul Strachina din Țăndărei au fost luate 163 de probe privind infectarea cu noul coronavirus.

1 COMENTARIU

  1. Aceste clanuri de interlopi au crescut si s-au format sub patronajul si complicitatea institutiilor corupte si esuate DIICOT/PARCHET/IPJ/SRI.
    Acum culegem ”roadele”coruptiei endemice din” institutiile de siguranta” platite cu salarii colosale si pensii speciale drept” multumire” pentru transformarea acestei tari intr-un stat mafiot.
    Romania are nevoie de o noua revolutie pentru preluarea controlului acestei tari de catre cetateni,de la statul mafiot corupt.
    Momentul se apropie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here