Alexandria Ocasio-Cortez, mesaj leninist către Jeff Bezos: Transformă Amazon într-o cooperativă muncitorească

sursa: Wikimedia Commons / Dimitri Rodriguez

Alexandria Ocasio-Cortez, tânără congresmenă democrată în vârstă de 30 de ani, care se autodefinește ca socialistă, a lansat un atac la adresa oamenilor de afaceri demn de Lenin. Într-un discurs compus parcă din citate scoase din manualele de propagandă ale URSS, tânăra democrată îi înfierează de șefii marilor firme, portretizându-i drept echivalentul modern al stăpânilor de sclavi.

„Stați cu fundul pe canapele în timp ce mii de oameni sunt plătiți cu echivalentul modern al salariilor pentru sclavi. În unele cazuri, chiar e vorba de sclavie modernă. Ați făcut bani pe spatele oamenilor fără documente. Ați făcut bani pe spatele oamenilor de culoare care sunt plătiți cu mai puțini bani decât au nevoie să trăiască. Ați făcut bani pe spatele mamelor singure și a tuturor oamenilor care literalmente mor deoarece nu își permit să trăiesc” a spus tânăra membră a Congresului la un discurs de ziua Martin Luther King.

„Nimeni nu câștigă un miliard de dolari. Iei un miliard de dolari. Miliardarii sunt corupți din punct de vedere moral, e o chestiune inerentă. Sistemul în care trăim, viața în capitalism, produce mereu miliardari. Dacă tu nu reușești, va reuși altcineva.” a completat democrata, una dintre vedetele aripii stângiste a partidului.

Alexandria Ocasio-Cortez a avut un mesaj special și pentru Jeff Bezos, șeful Amazon. Conflictul dintre ei nu e nou. Ea a făcut campanie împotriva planului lui Bezos de a construi un nou sediu pentru firmă în New York, pe care tânără îl reprezintă în congres. Investiția, în valoare de mai multe miliarde de dolari și care ar fi creat mii de locuri de muncă, a fost anulată.

„Dacă Jeff Bezos vrea să fie un om bun, să transforme Amazon într-o cooperativă muncitorească. Să nu stea să se gândească ce să facă cu banii pe care i-a creat cu ajutorul unui sistem injust” a spus Alexandria Ocasio-Cortez.

Îndemnul pentru Bezos se aplică tuturor miliardarilor. „Dacă ești miliardar, înseamnă că ești în fruntea unui sistem mare. Ai propriile surse pe petrol, controlezi textile, ai o forță de muncă uriașă la dispoziție. Ca un miliardar din ziua de astăzi dacă vrea să fie etic trebuie să renunțe la control și la putere. Nu vă vrem banii atât de mult pe cât vă vrem puterea” a concluzionat Alexandria Ocasio-Cortez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here