Alt scandal în USR PLUS: Dan Lungu renunţă la candidatură „pentru a nu legitima un întreg şir de abuzuri”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Senatorul Dan Lungu anunţă că renunţă la candidatura sa pentru un nou mandat pe listele USR-PLUS, după ce a fost plasat pe loc neeligibil, dar precizează că va activa ca membru în filiala Iaşi a USR şi va lupta pentru transparenţă şi o altfel de politică, transmite News.ro.

Dan Lungu susţine, într-un comunicat, că decizia retragerii sale de pe lista USR-PLUS nu a fost una uşoară, el afirmând că includerea fostului liberal Marius Bodea, dar şi modul de întocmire al listelor sfidează complet valorile şi principiile fondatoare ale USR şi ale alianţei.

”În privinţa prezenţei domnului Marius Bodea în Alianţă lucrurile stau astfel: în urma unui proces de negociere care să pună în operă strategia locală pentru alegerile locale, el a fost adus pentru a-l înlocui pe domnul Silviu Gurlui ca propunere în faţa partenerilor din Alianţă la candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean – adică chiar pe cel ales de către Conferinţa Judeţeană a USR Iaşi. Operaţiunea s-a desfăşurat cu discreţie totală, eufemistic vorbind, şi cu multiple încălcări ale Statutului. Strategia nu a fost votată niciodată în Conferinţa Judeţeană şi nici echipa de negociere, dacă aceasta din urmă chiar o fi existat. Privind rezultatele obţinute în judeţ, cert este că strategia a fost proastă; eticheta de traseist lipită de candidatul nostru ne-a tras în jos, iar acest lucru poate fi lesne demonstrat”, afirmă senatorul USR Dan Lungu.

El precizează că toate neregulile interne au fost sesizate conducerii naţionale, dar că în peste 90 la sută din cazuri nu s-a primit niciun răspuns.

„Pentru a nu legitima la rându-mi un întreg şir de abuzuri şi de decizii neinspirate, prefer să-mi retrag candidatura. Rămân fidel valorilor si principiilor de modă veche, mulţumindu-le pentru încredere tuturor celor care m-au votat. Sper ca retragerea mea nu face decât sa le confirme faptul că au făcut o alegere bună, în adevăratul spirit userist”, spune senatorul Dan Lungu.

El mai spune că, în ciuda neajunsurilor şi a luptelor interne duse în partid, la momentul actual Alianţa USR PLUS este singura opţiune care merită încrederea românilor.

„Acesta este şi motivul pentru care nu plec din partid; pentru că eu încă mai cred că lucrurile pot fi reformate. Vă îndemn aşadar să votaţi Alianţa USR PLUS”, adaugă senatorul USR.

Dan Lungu a fost plasat pe locul cinci la Senat pe listele Alianţei USR-PLUS în judeţul Iaşi, ordinea pe liste fiind stabilită în urma votului membrilor filialei ieşene a USR.

În ultimii ani, senatorul Lungu a avut relaţii tensionate cu actuala conducere a USR Iaşi.

Actualii parlamentari USR Marius Bodea şi Cosette Chichirău deschid listele USR-PLUS Iaşi la Senat şi Camera Deputaţilor. Pe locul doi la deputaţi apare Monica Berescu, lider PLUS Iaşi.

Sunt considerate eligibile locul unu la Senat şi primele două poziţii la deputaţi. Totuşi, liderii USR-PLUS Iaşi speră ca şi al treilea loc la deputaţi să fie eligibil, acesta fiind ocupat de Filip Hăvârneanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here