Trei evenimente care au dus acţiunile europene la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar titlurile germane la un nivel record

Sursa: Pxfuel

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de luni la cel mai ridicat nivel din ultimele 10 luni, iar titlurile germane au atins un nivel record, susţinute de promulgarea programului de ajutoare pentru pandemie din Statele Unite, de acordul pentru Brexit şi de începerea programului de vaccinarea în Uniunea Europeană, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 0,66%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,49%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,20%.

Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a avansat cu 0,72%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a crescut cu 0,54%.

În SUA, preşedintele Donald Trump a semnat program de ajutoare pentru pandemie şi proiectul de cheltuieli ale guvernului, în valoarea cumulată de 2.300 de miliarde de dolari, mărind optimismul privind perspectivele economice pe termen scurt.

Lansarea programului de vaccinare în UE a susţinut speranţele că pandemia se va încheia în a doua jumătate a anului 2021, iar economia regiunii îşi va reveni puternic.

Marea Britanie şi UE au semnat, joi seara, un acord comercial pentru Brexit, evitând turbulenţele care s-ar fi produs în caz contrar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here