Anchetă de amploare în SUA: Bombe şi arme, găsite lângă clădirea Capitolului

  Un bărbat din Alabama a parcat miercuri o camionetă plină cu 11 bombe artizanale, o pușcă de asalt și o armă de mână la două blocuri distanță de clădirea Capitolului SUA, susțin procurorii federali, citați de CNN.

  Un alt bărbat este acuzat că venise la Washington, în ziua violențelor, înarmat cu o pușcă de asalt și muniția aferentă și hotărât, conform celor mărturisite cunoscuților, să o împuște pe șefa Camerei, Nancy Pelosi, au spus procurorii.

  CNN subliniază că acestea sunt printre cele mai neliniștitoare detalii pe care procurorii federali le-au făcut publice săptămâna aceasta, întrucât pun în lumină amploarea arsenalului aflat la dispoziția fanilor lui Trump, care au asaltat Capitoliul.

  Ancheta aflată în curs e una de amploare, motiv pentru care se așteaptă să apară mai multe acuzații.

  FBI anunțase în urmă cu două zile că oferă o recompensă de 50.000 de dolari pentru informaţii despre persoanele responsabile de aducerea a alte două bombe artizanale descoperite la Washington.

  Biroul Federal de Investigații a postat pe Twitter imaginea unei persoane în hanorac gri, mănuşi şi pantaloni negri, care ţine ceva în mână.

  Una dintre bombele artizanale a fost descoperită la Comitetul Naţional Republican, cealaltă – la sediul Comitetului Naţional Democratic, a indicat FBI.

  Biroul Federal de Investigaţii crease anterior un site web pentru a colecta informaţii, fotografii sau videoclipuri cu susţinătorii lui Donald Trump, care au luat cu asaltul miercuri clădirea Congresului de pe Capitoliu.

  Anchetatorii se pot baza pe o mulţime de dovezi de primă mână, având în vedere că numeroşi participanţi la violenţe au postat ei înşişi imagini şi fotografii din timpul asaltului pe reţelele de social media. În multe cazuri, chipurile lor pot fi recunoscute, întrucât – în pofida pandemiei de COVID-19 – ei nu au purtat mască.

  Imagini difuzate arată gloata care se perindă pe holurile clădirii emblematice şi descinderea protestatarilor pro-Trump în cele două camere ale Congresului şi în birouri ale parlamentarilor.

  Protestatarii trumpişti au forţat oprirea unei sesiuni comune a celor două camere ale Congresului american în cursul căreia legiuitorii urmau să valideze victoria preşedintelui ales Joe Biden în alegerile din noiembrie.

  Focuri de armă au fost trase în timpul asaltului asupra Capitoliului, iar cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor, între care un poliţist.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here