Ambasada Chinei din Italia, iritată de un flash mob pentru apărarea Hong Kongului organizat de partidul Liga. Salvini: „Nu mă tem de niciun diplomat”

Partidul Liga al lui Matteo Salvini a organizat recent un flash mob în fața Ambasadei Chinei de la Roma, pentru a protesta față de legea securității impusă de Beijing asupra Hong Kongului.

Misiunea diplomatică chineză de la Roma a emis o notă de protest față acțiunea Ligii, apărând legea securității. „Legea garantează siguranța vieții și a proprietății majorității cetățenilor din Hong Kong, precum și toate drepturile și libertățile de care aceștia se bucură. În același timp, permite o protecție mai bună drepturilor legitime ale cetățenilor străini și ale companiilor prezente în Hong Kong”, a scris Ambasada Chinei pe site-ul instituției, potrivit publicației Formiche.

Reprezentanții Ambasadei Chinei au acuzat partidul lui Matteo Salvini că aduce „acuzații gratuite” Chinei.

„Nu mă tem de niciun diplomat”, a venit replica lui Matteo Salvini, intervievat de Radio Radicale, adăugând că mai „rușinoasă decât declarațiile” Ambasadei Chinei de la Roma este „tăcerea guvernului nostru cu privire la evenimentele de la Hong Kong”.

Legea privind securitatea naţională în Hong Kong vizează secesiunea, subversiunea, terorismul şi coluziunea cu forţele străine. Criticii afirmă că scopul ei este de a elimina disidenţa în hub-ul financiar, care a fost cuprins de proteste anul trecut.

Marea Britanie a predat controlul Hong Kong-ului Chinei în 1997 după mai mult de 150 de ani de dominaţie colonială. Beijingul a fost de acord să susţină libertăţile fundamentale în teritoriu în conformitate cu o declaraţie sino-britanică din 1984. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here