sursa: ANAF / Facebook

ANAF a pornit un proiect-pilot la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Prahova, prin care încearcă să stimuleze conformarea voluntară a celor care obțin venituri din meditații, dar și a altor persoane fizice, informează în exclusivitate Profit.ro, care a intrat în posesia unui document. Instituția analizează situația veniturilor obținute din acordarea de meditații, constatând în perioada pandemiei un risc mai ridicat de nedeclarare a acestor venituri.

În funcție de evoluția situației și de riscul fiscal reprezentat, ANAF are în vedere și controale antifraudă în acest domeniu. Meditațiile furnizate de profesori elevilor contra cost reprezintă o activitate independentă.

Proiectul de la AJFP Prahova presupune, în principal, informarea și îndrumarea contribuabililor pentru a-și îndeplini corect obligațiile declarative și/sau de plată. Cum afirma ANAF în document, persoanele vizate de această campanie de „informare” au fost identificate pe baza datelor deținute de ANAF, dar și a unor „informații din surse externe”, neprecizate.

În această perioadă, în contextul crizei provocate de COVID-19, Direcția generală de management a riscului din cadrul ANAF a constatat un risc mai accentuat de neînregistrare fiscală în cazul persoanelor cu venituri din meditații, risc pe care ANAF îl va avea în vedere în perioada următoare. De asemenea, ANAF va va analiza și riscul de subdeclarare a veniturilor, precum și amploarea acestor fenomene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here