Celebrul specialist francez în boli infecţioase, Didier Raoult, anunță că pandemia de COVID-19 se va încheia în curând, fără să existe un al doilea val.

Într-un interviu publicat de IHU Méditerranée-Infection, Raoult transmite că „putem vedea clar că lucrurile se opresc”.

Celebrul profesor este optimist, în ceea ce privește epidemia din Franţa. „Acest episod este rezolvat.Nicăieri nu există un al doilea val, este o curba epidemica banală”, transmite el.

Raoult dă exemplu Marsilia, prin faptul că a „diagnosticat şi tratat” sistematic pacienţi, susținând fapul că în zonă a existat „un singur caz detectat luni în ciuda faptului că au fost testate peste 1.200 de persoane”.

În Franța, peste 26.991 de persoane au fost răpuse de coronavirus, potrivit datelor actualizate în timp real de Worldometers.

“Câteva cazuri sporadice vor apărea ici și colo, în cele din urmă, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamică epidemică. Epidemia se apropie de sfârşit”, a mai transmis medicul.

*OMS rămâne în alertă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis luni că este necesară o “vigilenţă extremă” în contextul în care numeroase ţări au început să iasă din izolarea impusă din cauza epidemiei de COVID-19, pe fondul preocupărilor la nivel global cu privire la posibilitatea apariţiei unui al doilea val de infecţii.

″În prezent, vedem un pic de speranţă pe măsură ce multe ţări ies din aceste regimuri de izolare”, a declarat doctorul Mike Ryan, şeful programului de urgenţă al OMS, în cursul unei conferinţe de presă, adăugând însă că “este necesară o vigilenţă extremă”.

Guvernele din lumea întreagă se confruntă cu întrebarea de a şti cum să-şi redeschidă economiile, încetinind în continuare propagarea epidemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here