Apel public, lansat de ministrul Drulă, pentru depunerea de CV-uri la Compania de Investiţii Rutiere

Sursa: Wikipedia

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, salută, miercuri, adoptarea de către Parlament a legii care prevede înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, la cinci ani de la adoptarea OUG în acest sens. Drulă face un apel public pentru depunerea de CV-uri pentru operaţionalizarea instituţiei, transmite News.ro.

”Au trecut cinci ani de la adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă, care prevedea înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere. Din păcate, în tot acest amar de vreme, compania – deşi existentă pe hârtie – nu a fost operaţionalizată. Dar astăzi anunţ cu mare bucurie că această companie, vitală pentru capacitatea administrativă de a derula proiecte de investiţii în autostrăzi şi drumuri expres noi, se naşte cu adevărat”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Ministrul afirmă că operaţionalizarea CNIR este unul dintre punctele prevăzute expres în programul de guvernare al coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR.

”Iată că, la doar 3 luni de la preluarea mandatului, putem anunţa acest succes către opinia publică. Am spus că anul 2021 reprezintă debutul deceniului infrastructurii în România. Bugetul alocat este unul record la toate capitolele.  Iar noua companie va veni să consolideze resursa umană din sistem: oamenii profesionişti, experţii, managerii de proiect, inginerii şi proiectanţii care să gestioneze aceste proiecte şi să se asigure că se livrează la timp.Nu înfiinţăm o nouă companie care să consume bani publici din bugetul de stat în plus. Sursa de finanţare a CNIR va fi o cotă parte din veniturile realizate prin rovinietă”, a explicat ministrul.

Acesta face apel la ”toţi profesioniştii din sistemul public şi din cel privat să se alăture echipei”.

”Căutăm prin acest apel public persoane care să se implice imediat în administrarea şi conducerea companiei CNIR (membri în consiliul de administraţie/director general/director financiar). Subliniez că acest call de CV-uri pentru managementul iniţial (termenul legal este „provizoriu”, conform OUG 109) nu este necesar, în mod normal alegerea fiind la latitudinea conducătorului autorităţii tutelare. Dar ne dorim să avem o bază de selecţie cât mai largă şi garantăm profesionalism în acest process”, a mai anunţat ministrul.

Acesta a precizat ce persoane se caută:

 – experienţă în guvernanţa / managementul corporativ,

– înţelegerea domeniului de investiţii rutiere,

– abilitate de planificare strategică, organizare eficientă a structurii,

– orientare către rezultate, având în vedere caracterul multianual al proiectelor mari de investiţii,

– mentalitate de „startup”.

”Viitorul management va trebui, în primă fază, să construiască echipa, să structureze compania şi să creioneze viziunea de dezvoltare a acesteia pentru a livra proiectele din Master Planul de Transport al României”,a  mai precizat ministrul.

CV-urile se pot trimite la cnir@mt.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here