Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze

Foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a afirmat, sâmbătă, că „trebuie oprit microfonul” celor care dezinformează şi încurajează oamenii să nu se vaccineze, transmite Agerpres.

El a fost prezent la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani, unde a ajuns sâmbătă ajutorul oferit de Danemarca, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, constând în 15 ventilatoare şi 8 concentratoare de oxigen necesare pentru tratarea bolnavilor COVID.

„Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile”, a declarat Raed Arafat.

În opinia sa, „suntem la momentul în care să facem aşa”. „Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, a detaliat şeful DSU.

Arafat, despre anti-vacciniști: Imaginaţi-vă că sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, cu bisturiul în mână. I-aţi lăsa să vă opereze copilul?

1 COMENTARIU

  1. Este evidenta eroarea continuta in spusele lui Arafat . Gardurile , indiferent cum se numesc ele si cine doreste a le face , nu sunt solutia . A ingradi vorbele nu face decit a determina cetatenii sa procedeze contrar spuselor de moment a celor ce doresc a le ingradi .Opiniile , fie ele si antivaciniste vor deveni irelevante la un moment dat . Momentul este acela in care cetatenii vor constientiza necesitatea vaccinarii si lipsa unor efecte negative de amploare pe parcursul intregii operatiuni . Trebuie doar sa avem rabdare . Intreaga omenire trece prin asta si o data cu ea si noi romanii .Desigur ,ne-am fi dorit ca cetatenii sa inteleaga , sa sara niste etape ale intelegerii si sa se vaccineze in numar mare .Peste ceva vreme vom ride cu totii amintindu-ne de acesti antivaccinisti convinsi (unii mai mint si se vacineza total ) si hidosenia gindurilor lor ne va fi foarte clara atunci .Pina atunci sa respectam regulile si sa incercam sa ne convingem apropiatii ca nimic nu poate opri efectele virusului decit vaccinarea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here