Armand aruncă bomba: Auditul va arăta unde s-a dus miliardul de euro avut la dispoziție de Tudorache

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Primul lucru pe care Clotilde Armand îl va face după preluarea mandatului de primar este un audit menit să clarifice modul în care Primăria Sectorului 1 a cheltuit banii publici cât timp a fost condusă de Dan Tudorache (PSD). Este o primărie foarte bogată, avem același buget ca Madridul, Londra, raportat la cap de locuitor, dar nu s-au făcut investiții, banii au disparut, a declarat Armand, într-un interviu acordat Ziare.com. Potrivit acesteia, „fostul primar PSD a votat un împrumut de 200 de milioane de lei”, iar „în patru ani a avut mai mult de un miliard de euro”. Mai jos, principalele declarații făcute de Clotilde Armand.

„Vrem transparență cheltuielilor și servicii publice interne și externalizate de calitate”

  • Vă voi spune trei principii. Primul este „Stop contractelor umflate din bani publici. Vrem investiții masive”. Vrem că în patru ani, 40% din bugetul Sectorului 1 să meargă către investiții. Este o diferența foarte mare între a cheltui și a investi. Cheltuielile sunt banii dați pe pază, panseluțe sau garduri. În schimb, investițiile rămân pentru un secol, să fie folosite de copiii noștri. Vrem să demarăm imediat invențiile în școli, să le reabilităm pentru siguranță copiilor noștri. De asemenea, vrem să facem parcări subterane, pentru a rezolva această problemă.
  • Al doilea principiu: „Stop unei administrații cu pile, primăria trebuie să fie deschisă pentru locuitori”. Vrem transparență cheltuielilor și servicii publice interne și externalizate de calitate. Din momentul în care administrația nu va fi aici doar că să dea niște salarii unor oameni, ci va fi dedicată, deschisă, va fi aici doar pentru locuitori, se va schimba paradigma. Administrația de acum este aici doar pentru ea. Putem să vedem că marea majoritate a bugetului este aici doar pentru a menține o administrație. Nu este în regulă.
  • Apoi, vrem că primăria să fie un sprijin pentru investitor, pentru a impulsiona o economie locală puternică, bazată pe tehnologii noi, pe turism și nu numai. Vrem să fim un sprijin și pentru dezvoltatorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente și cu proiecte de reabilitare urbană. Vrem să fim o primărie care susține sectorul privat, pentru că știm că fără un sector privat prosper, comunitatea nu se poate susține. Un sector privat prosper este baza oricărui proiect de dezvoltare și de investiții din comunitate. Eu vin din sectorul privat și știu că dacă administrația nu are o economie prosperă, nu poate face nimic. Noi trebuie să fim primii care îi vor susține. Am fost actor în economia locală, eram director general într-o firmă, iar administrația era aici că să îți ia niște bani, să profite de pe urmă ta, să impună niște reguli formale fără să vadă dacă aceste reguli te ajută și au o valoare adăugată. Spre exemplu, autorizațiile de funcționare nu ajută pe nimeni cu nimic – ele trebuie să fie un ajutor adevărat pentru comunitate. Primăria trebuie să ajute sectorul privat, să ii ajute pe locuitori, nu trebuie să fie aici doar pentru a parazită, într-un fel, această economie.

„Acum două săptămâni, fostul primar PSD a votat un împrumut de 200 de milioane de lei.”

  • În sectorul 1, cadastrarea domeniului public nu a fost făcută, suntem în întârziere comparativ cu alte sectoare. Acest lucru este important pentru că dacă suntem în situația în care vrem să construim un parc sau o grădiniță pe un domeniu public și ne trezim că nu mai este domeniu public. Aceasta este una dintre primele investiții pe care le-am propus și le-am votat în 2016, când eram consilier local. A fost votat atunci, 44 de milioane de lei, cadastrarea domeniului public. În primul an era 6 milioane de lei. Am fost de mai multe ori la Serviciul Cadastrului Public pentru a verifică că se implementează ce am votat. Degeaba am fost acolo de cinci, șase ori. Era clar că ei nu pot, nu vor.
  • Noi știm investițiile care au fost votate, dar nu au fost implementate de diferite servicii și de diferite persoane. Este clar că dacă nu au reușit în cei patru ani, nu vom putea să ne bazăm pe aceste persoane în cei patru ani care vor veni pentru a implementa aceleași investiții.
  • Vom face un audit, apoi vom vedea unde s-au dus banii noștri. Este o primărie foarte bogată, avem același buget că Madrid, că Londra pe cap de locuitor. Totuși, nu s-au făcut investiții, banii au dispărut, iar acum două săptămâni, fostul primar PSD a votat un împrumut de 200 de milioane de lei. În patru ani a avut mai mult de un miliard de euro. Acest audit ne va spune și cine sunt persoanele care au semnat pentru că banii să ajungă în firme de casă, iar investițiile să nu se facă. Trebuie să ne bazăm pe niște persoane integre și competențe – acestea vor fi cele două criterii pe baza cărora ii vom selecta pe cei cu care vom lucra, regulile jocului s-au schimbat.

1 COMENTARIU

  1. si arestati toti din primarie care au contribuit la dezastrul lasat de ciuma rosie…!!!..incepand de la soferii curvelor pana la primar..!!..oare stie lumea ca banditul fost primar avea trei masini de serviciu ??>…una pentru el,alta pentru amanta si a treia pentru nevasta !!…platiti din banii prostilor…!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here