Armata Kuweitului, pregătită de luptă pe fondul tensiunilor din Golf

Foto: Mass Communication Specialist 1st Class Chad J. McNeeley/ Wikipedia

Armata Kuweitului a ordonat miercuri trupelor sale „să intensifice pregătirea lor pentru luptă” pe fondul tensiunilor tot mai mari în regiunea Golfului, Statele Unite acuzând Iranul că se află în spatele unor atacuri contra infrastructurilor petroliere din Arabia Saudită, relatează Agerpres, care citează AFP.

Această decizie intervine în timp ce ţara a lansat o anchetă în legătură cu informaţiile despre „intruziunea” unei drone care ar fi survolat sâmbătă unul din palatele emirului.

În aceeaşi zi, rebelii yemeniţi houthi, sprijiniţi de Iran, au revendicat atacuri împotriva a două instalaţii petroliere, provocând suspendarea a jumătate din producţia saudită de ţiţei.

„În faţa escaladării situaţiei din ţară, statul-major al armatei (Kuweitului) anunţă intensificarea pregătirii pentru luptă a unora dintre unităţile sale”, a declarat armata într-un comunicat publicat pe Twitter.

Kuweitul are frontiere terestre cu Irakul şi Arabia Saudită şi împarte frontiere maritime cu Iranul, precizează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here