Alegeri locale 2020: Localități în județul Iași unde nu a votat nicio persoană până la ora 18.00

Inquam Photos / Alexandra Pandrea

În Iași sunt localități unde până la ora 18.00 nu a votat nicio persoană sau au mers la vot două persoane din peste 3.000 de cetățeni cu drept de vot, informează stiri.tvr.ro.

Până la ora 18.00, prezența la vot a fost scăzută față de 2016 în județul Iași, sub 30%. În Botoșani, prezența vot era de 35%, iar Vaslui și Neamț 43%.

În comuna ieșeană Moșna, din cei 3.200 de cetățeni cu drept de vot s-au prezentat la vot doar doi. Situația ar putea fi explicată prin faptul că mulți cetățeni au dublă cetățenie, româno-moldovenească.

În secția din satul Măcărești nu a votat nicio persoană până la ora 18.00.

*Votul în țară până la ora 16.00

Județele din centrul Transilvaniei au fost printre ultimele în ceea ce privește prezența la vot.

În județul Cluj, până la ora 16.00 au votat 27,48% din cetățeni. În județul Sibiu 26,92%. Județe cu prezență bună la vot sunt Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud, cu o prezență de peste 30 la sută.

Târgu Mureșul are în acest an un număr mare de candidați, 13, pentru fotoliul de primar. Nu acesta este însă cel mai mare număr de candidați la primărie. Recordul a fost la alegerile din 1996 când au intrat în cursă 15 candidați.

În Constanţa, prezența în judeţ a fost peste media pe ţară. Au fost consemnate şi câteva incidente. Cel mai important: în Costinesti, procesul de vot a fost suspendat aproape o oră.

Prezența la vot arată bine și în judetul Buzău. Sunt cifre apropiate de ceea ce se întâmpla în 2016. Situație pe care o întâlnim și în Vrancea.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here