Artiste din șapte țări, prezente la expoziția Danube Contemporary 22 – Bienala Internațională de artă contemporană de la Cisnădioara

DC-Sorina-von-Keyserling-Kontemplation, by Ovidiu Matiu

Europa Centrală și de Est are propria Bienală de Artă Contemporană, deschisă pe 19 iunie la Kunsthaus 7B din Cisnădioara, Transilvania. Sub titlul „Dunărea Contemporană 22 – Forme și personalitate” (Danube Contemporary 22) vor fi expuse până pe 25 august sculpturi, desene, picturi și fotografii de la artiste din șapte țări din Europa Centrală.

Prin această expoziție dorim să arătăm că Europa Centrală este o zonă culturală care este definită prin această diversitate”, explică curatorul și directorul Kunsthaus 7B, Thomas Emmerling.

Fiecare artistă este puternică în poziția ei individuală și are destul de mult  țara sa. Ele vorbesc limbi diferite, sunt și identități diferite, dar care creează sistemul holistic al Europei Centrale. Pentru a transporta această idee în societate și viața de zi cu zi, credem că o expoziție bienală și o reuniune de artiști, curatori, critici de artă și colecționari ne oferă structura potrivită.

Anul acesta expun artiste din următoarele țări:

Sorina von Keyserling, Berlin, sculptor

Luise Kloos, Graz, desene, picturi

Alena Adamikowa, Bratislava, pictură

Ljudmila Martinova, Donezk, acum Budapesta, pictură

Boglarka Nagy, Budapesta, pictură

Veronika Desova, Varna – Glasgow, fotografie

Irina Epifan, Constanta, fotografie

Toți artiștii sunt femei, pentru că mai ales în Centrul și Estul României, societatea se schimbă, însă o societate se schimbă în mare parte când femeile se schimbă”, explică curatorul Emmerling.

Bienala este deschisă pe bază de programare până pe 25 august 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here