Atac dur al unui medic la adresa antivacciniștilor: La ATI sunt numai nevaccinați. Familiile lor caută tot felul de „pile”, ne sună disperate

Foto: INQUAM/Octav Ganea

În timp ce în țările cu rată mare de vaccinare împotriva Covid-19, secțiile de terapie intensive sunt goale în proporție de 75-85-90%, în România „se stă în ambulanțe la coadă”, arată un medic de la Spitalul Colentina.

„Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin, mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de <pile>, ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb – oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, este mesajul transmis de medicul primar ATI, Lara Zarafin, de la Spitalul Colentina, citat de Mediafax.

„Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă, căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?”, mai spune medicul.

Gheorghiţă: „Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania informare privind vaccinarea”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here