Atac pe Podul Londrei: Două persoane şi-au pierdut viaţa. Suspectul a fost ucis de poliţişti

Două persoane au fost înjunghiate mortal, vineri, pe Podul Londrei, de un bărbat care a fost împușcat de poliție, incidentul fiind considerat act terorist.

Poliţia britanică a împuşcat mortal vineri pe Podul Londrei un bărbat care avea ataşat de corp un dispozitiv exploziv fals şi care înjunghiase mai multe persoane, într-un incident calificat de poliţie ca terorist, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Poliţia a precizat că a fost alertată cu puţin înaintea orei locale 14.00 în legătură cu un incident de înjunghiere în apropiere de Podul Londrei, scena unui atac islamist cu numeroase victime în 2017.

Un suspect de sex masculin a fost împuşcat de poliţişti specialişti înarmaţi din cadrul poliţiei londoneze şi pot confirma că suspectul a decedat la faţa locului”, a declarat şeful diviziei antiteroriste, Neil Basu.

Alte câteva persoane au fost rănite în acest incident”, a afirmat Basu într-o declaraţie de presă. ”Credem că un dispozitiv care a fost ataşat de corpul suspectului era un dispozitiv exploziv fals”, a indicat el.

Neil Basu a adăugat că ”ample cordoane de poliţie sunt instituite pentru a ne asigura că nu mai rămâne niciun pericol pentru populaţie”.

El a mai spus că se îndreaptă spre biroul din Downing Street 10 al premierului Boris Johnson pentru o informare completă a acestuia cu privire la incident.

Anterior, Johnson a transmis că este ”ţinut la curent cu privire la incidentul de pe Podul Londrei” şi că mulţumeşte ”poliţiei şi tuturor serviciilor de urgenţă pentru reacţia lor imediată”.

O filmare postată pe Twitter arată un grup de şase bărbaţi luptându-se cu cineva trântit pe trotuarul dintr-un capăt al podului. Unul din bărbaţi se îndepărtează de locul respectiv ţinând în mână un cuţit. În timp ce îşi întoarce privirea, un poliţist înarmat trage o altă persoană de deasupra bărbatului căzut. La scurt timp după aceea se aud două focuri de armă, iar bărbatul aflat pe jos încetează să mai mişte.

Serviciul de ambulanţă a declarat un ”incident major” în zonă, iar gara London Bridge a fost închisă.

Persoanele aflate în clădirile din apropiere au fost evacuate spre partea de nord a Tamisei de către serviciile de securitate.

Potrivit primarului Londrei, Sadiq Khan, ”s-a confirmat că un număr de persoane au fost rănite în atac, unele grav”. ”Vom rămâne uniţi şi determinaţi în faţa terorismului. Cei care încearcă să ne atace şi să ne divizeze nu vor reuşi niciodată”, a declarat el pentru presă, chemându-i pe londonezi la ”vigilenţă”.

De peste Ocean, Casa Albă, prin vocea purtătorului de cuvânt Judd Deere, a condamnat atacul şi a promis ”sprijin deplin aliatului nostru, Regatul Unit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here