Atacul armat din Perm. Principalul anchetator s-a sinucis după o ședință cu echipa de investigatori

Principalul anchetator al atacului armat dla Universitatea din Perm, soldat cu 6 morți, s-a sinucis, relatează ThMoscow Times. Serghei Sarapultsev a fost găsit mort în locuința sa.

Serghei Sarapultsev condcea filiala regională din Perm a Comitetului de Investigații al Rusiei.

Luni, un tânăr de 18 ani, student la Universitatea de Stat Perm, a ucis șase persoane și a rănit aproape 30 în campus, într-unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel din Rusia.

„Biroul central al Comitetului de Investigații efectuează un control procedural asupra morții colonelului S.Yu. Sarapultsev, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, pentru agenția de presă dstat TASS.

Potrivit Baza, un canal de știri dpe Telegram, cu legături către serviciile de securitate rusești, Sarapultsev și-a luat viața după o ședință în care mai mulți anchetatori din Perm ar fi fost eliminați din investigația asupra atacului armat dla universitate.

Canalul nu a precizat însă dacă Sarapultsev, care a condus din 2018 filiala regională a Comitetului canchetează infracțiunile majore, a fost și eeliminat din anceta atacului dla universitate.

Alexander Bastrîkin, șeful Comitetului federal de Investigații, a numit o echipă de 50 de persoane, formată din anchetatori din toată Rusia, pentru a investiga atacul. El a făcut o vizită la Perm chiar a doua zi după tragedie.

Cotidianul Kommersant a relatat că Bastrîkin a avut „o serie de întrebări pentru Sarapultsev” încă din 7 septembrie cu privire la problemele legate de respectarea drepturilor celor carau proprietăți comune din regiune.

Pdaltă parte, citând o sursă anonimă, Interfax a relatat că Sarapultsev s-ar fi putut sinucide din cauza problemelor familiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here