Atenție, video șocant! Mercenari ruși torturează și decapitează un sirian. Cadavrul i-a fost mutilat. Autorii: trupele „Bucătarului lui Putin”

Amprenta militară neconvențională a Rusiei pe frontul sirian este reprezentată de trupele de mercenari din grupul Wagner.

Într-o filmare din 2017, dată acum publicității de Novaia Gazeta, se vede cum câțiva mercenari ruși îl torturează, apoi decapitează și incendiază pe un sirian capturat de ei. După ce a fost omorât, bărbatului i-au fost tăiate brațele, mutilarea cadavrului continuând pe un fundal de veselie sălbatică. Imaginile sunt greu de privit.

Novaia Gazeta a adus în discuție cazul acum șase luni, dar, notează publicația, instituțiile statului nu au fost foarte interesate de caz.

Între timp, jurnaliștii au strâns mai multe documente și imagini care demonstrează atrocitățile făcute de o parte a trupelor de mercenari în Siria.

Victima din imagini ar fi cetățeanul sirian Hammadi Taha Al-Bout, crima petrecându-se în iunie 2017, la uzina d eprelucrare a gazelor Ash-Shaer. În noiembrie 2019, Novaya Gazeta a reușit să stabilească identitatea unuia dintre participanți – s-a dovedit a fi un angajat al așa-numitului PMC Wagner, Stanislav D.

Grupul Wagner este controlat de afaceristul Evgheni Prigojin, poreclit și „Bucătarul lui Putin”, întrucât printre afacerile sale se numără și contractele de catering cu Kremlinul. Un material cuprinzător pe acest subiect – AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here