Atmosferă grea la Kremlin: „Rasputinul” lui Putin ar fi fost plasat în arest la domiciliu

Sursa: Wikipedia

Se pare că Vladislav Surkov ar fi arestat. Ani în șir a condus politica internă a Rusiei și, mai târziu, politica Kremlinului în Ucraina. Pe 15 februarie, el a publicat un articol în care cerea un război de reanexare a Ucrainei, Belarusului și țărilor baltice, a scris, jurnalistul Kamil Galeev.

Și fostul deputat rus, Ilia Ponomariov, a scris că  „Vladislav Surkov este în arest la domiciliu. Au loc anchete în privinţa jafurilor din Donbas, în 2014”. Pe când era deputat, Ponomariov a votat împotriva anexării peninsulei Crimeea de către Rusia.

În presa străină, Surkov a fost când prezentat drept un Machiavelli al politicii ruse, când Rasputinul perioadei Putin.

Context

Vladislav Surkov este pentru mulţi dintre opozanţii ruşi ‘eminenţa cenuşie’ de la Kremlin pentru că el este cel care din funcţia sa deţinută în administraţia prezidenţială de la Moscova a organizat la începutul anilor 2000 instaurarea unui sistem de putere cu media ţinută sub control, cu o opoziţie docilă în parlament şi reprimarea contestării publice.

El este artizanul conceptului de „verticală a puterii”, o autoritate de stat dependentă doar de Vladimir Putin.

Din 2014, Surkov a fost principalul strateg rus în criza ucraineană, marcată de anexarea Crimeii în 2014 şi un conflict sângeros între forţele Kievului şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei, soldat deja cu peste 13.000 de morţi, notează AFP, citată de Agerpres.

Operațiunea „Cromozomul rus”. Politologul Vladimir Pastuhov expune rădăcinile invaziei din Ucraina și terapia de șoc obligatorie pentru Rusia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here