Austria a suspendat intrarea trenurilor dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus

Autoritățile austriece au decis, duminică seară, să suspende toate trenurile spre și dinspre Italia din cauza focarului de coronavirus depistat în nordul peninsulei, scrie Sky News.

Duminică seară, Austria a refuzat intrarea în țară a unui tren care venea din Italia, după ce Căile Ferate de Stat italiene au informat compania feroviară OBB că la bord există două persoane cu febră, relatează Mediafax.

Ulterior, operatorul a confirmat pentru Sky News că tot traficul de trenuri către și din Italia a fost suspendat.

Momentan nu este posibilă deplasarea peste Brenner în oricare dintre direcții în urma unei decizii oficiale a autorităților„, a transmis compania OBB într-o postare pe Twitter.

Deocamdată nu se știe cât va dura această suspendare a transportului feroviar.

În Elveția, autoritățile așteaptă sosirea a 67.000 de muncitori italieni din zona Lombardia, care traversează zilnic frontiera pentru a lucra în statul vecin.

Autoritățile elvețiene au anunțat că, deocamdată, frontierele rămân deschise între Italia și Elveția, în ciuda faptului că mai mulți politicieni au cerut restricționarea accesului, sau măcar înăsprirea controalelor, scrie corriere.it.

Guvernul de la Berna a transmis că deocamdată se rezumă la monitorizarea atentă a situației și că este pregătit să ia măsuri pentru protejarea sănătății locuitorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here