Barna, acuzații similare cu ale lui Tăriceanu. Ambii îl compară pe Iohannis cu Vadim Tudor

dan barna
Inquam Photos/George Călin

Liderul USR, Dan Barna, și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îl compară pe președintele Klaus Iohannis cu Corneliu Vadim Tudor și îl acuză că alimentează „cu bună știință” un discurs naționalist, făcând referire la acuzațiile aduse de acesta Partidului Social Democrat după ce proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc a fost adoptat, tacit, de Camera Deputaților.

„Faptul că preşedintele României a decis să adopte un astfel de mesaj, specific anilor ’90, sunt afirmaţiile din intervenţia domniei sale, foarte asemănătoare cu afirmaţiile lui Vadim Tudor, arată că a ales, cumva, ca să facem o comparaţie proximă, aceeaşi tehnică pe care a folosit-o, ani de zile, Traian Băsescu, când arunca diverse fente comunicaţionale către societate în încercarea de a evita temele steingente ale zilei”, a declarat Dan Barna pentru Mediafax.

Afirmațiile președintelui USR se armonizează cu declarațiile liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care îl acuză pe liderul de la Cotroceni de specularea naționalistă a subiectului autonomiei secuiești.

“ (…) Nu pot să cataloghez intervenţia preşedintelui decât ca o diversiune iresponsabilă, care readuce flamura ultranaţionalismului pe care a purtat-o odinioară Corneliu Vadim Tudor în dezbaterea publică, în spaţiul public din România, când România se chinuie să devină mai europeană şi nu mai puţin europeană”, a spus Tăriceanu în şedinţa extraordinară a Senatului

4 COMENTARII

 1. Bravos,neomaexistul isi da arama pe fata,din disperare,oare?O fi avand intelegeri de-o majoritate viitoare cu ciolacu,tariceanu si ponta,ca in spatele mastilor,prostii de romani nu observa mare lucru,nu?RUSINE!

 2. Oare cum a reusit USR -ul sa obtina un numar considerabil de voturi , la alegerile Europarlamentare ? O alta intrebare : Oare Barna Dan nu este ruda cu Barna Csibi , cel ce la spanzurat pe Avram Iancu , la Miercurea Ciuc ? Prea mare deosebire nu o vad .

 3. Imi pare mie,sau Barna seamana din ce in ce mai mult cu dejectia numita Aurelian Pavelescu de la ceea ce el numeste pnt cd.Usr ,daca insista sa l sustina pe Barna va avea aceeasi soarta cu acest saltimbanc

 4. Dl Barna și-a făcut o părere prea înaltă despre el însuși. Va trebui sa aleagă de ce parte se situează. Dreapta sau stanga.
  Nu o spun cu nici un fel de răutate. Dar statul in espectativa nu ii o soluție.
  Nehotărârea întodeauna a avut un preț scump.
  Formarea unei majoritați parlamentare împreuna cu PNL poate da o șansa USR sa nu se decimeze complect.
  Asumarea răspunderi așa cum a făcut-o PNL este o chestiune de demnitate politica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here