Autoritatea pentru Calitatea în Sănătate susține că existau ”nereguli majore” la Spitalul Județean Piatra Neamț

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Marius Filip, a declarat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că Spitalul Județean Piatra Neamț prezenta nereguli în ce privește siguranța personalului și a pacienților.

Potrivit acestuia, este vorba despre patru indicatori cu neconformități. „Nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire”, a declarat Marius Filip.

Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare, respectiv el este vizat de-abia pentru anul viitor pentru acreditare, dar de la ultima acreditare noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate și tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranța personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și evacuare a acestora, așa suna indicatorul la vremea respectivă, are patru indicatori cu neconformități, respectiv nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate.

Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele, în momentul în care se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen, iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a spus Marius Filip, în direct la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here